Dulciuri

Prajitura cu mere si frisca

Ce reteta buna de prajitura cu mere si frisca  mi-a dat Rodica! Merge facuta fie cu frisca deasupra, fie cu crema de vanile. Este delicioasa!

Ingrediente Prajitura cu mere si frisca:

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 180- 200 g faina
  • 1 plic de parf de copt
  • 6 mere mari+180- 200 g zahar
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare prajitura cu mere si frisca.

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul princalzit la 180 de grade pentru aprox.25-30 de minute.

Apoi, trecem la caramelizarea merelor: dam merele pe razatoarea mare si le punem cu zaharul intr-0 craticioara pe foc. Isi vor lasa zeama, dar noi le lasam pe foc pana cand se evapora zeama. Amestecam din cand in cand. La final adaugam si zeama de lamaie dupa gust.

Mixam frisca si o dam la rece.

Cand blatul este complet racit, adaugam merele, uniformizam, apoi adaugam frisca. Ornam deasupra dupa preferinta.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline