Checuri/briose

Prajitura cu nuci si caise

O prajitura cu fructe de sezon, atat de aromata si de delicioasa!

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 10-12 caise
  • nuci
  • esenta de vanilie

Mod de preparare prajitura cu nuci si caise. 

Seaparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si incorporam cu o spatula. Adaugam laptele si un strop de esenta de vanilie. La final adaugam faina si praful de copt. Punem 1 lingura din aceasta compozitie intr-un bol si o amesteca cu o lingura de cacao. Retul compozitiei, cea alba, o amestecam cu caisele tocate cubulete.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem compozitia cu caise, apoi facem un grilaj din compozitia maro. Presaram nuci din abundenta si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 de cm.

La final pudrati prajitura cu zahar pudra, daca doriti.

Loading...

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline