Dulciuri

Prajitura cu pere caramelizate

O prajitura delicioasa cu aroma de toamna. Atat de aromata, pufoasa si usor de preparat, prajitura cu pere caramelizate este foarte spornica si rapida.

Ingrediente:

  • 2 pere mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g nuci
  • zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu pere caramelizate.

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.

Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.

Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. Daca sunt lipite marginile prajiturii de vasul de yenna, le dezlipim usor cu lama cutitului. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.

Loading...

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline