Dulciuri

Prajitura Cuburi de vanilie

Azi sarbatorindu-i pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, am facut o prajitura, o prajitura delicioasa, care desi pare complicata,se face destul de usor, iar pentru un week-end in familie va fi foarte apreciata.

Ingrediente blat:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca prajita si maruntita
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • + 4 linguri de crema de ciocolata

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.

20160521_13522220160521_135854

Pentru crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute pana devin mai albicioase. Adaugam faina treptat si laptele si amestecam bine. Punem amestecul pe foc, la foc mic, si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si amestecam din cand in cand sa se raceasca. Mixam untul moale, de la temperatura camerei si adaugam treptat din crema racita mixand in continuare. Adaugam esenta de vanilie.

Blatul racit il desprindem de hartia de copt(eu am lasat hartia in tava in care am copt blatul si am lasat blatul peste ea) si il punem in tava. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata incalzita 30 de secunde la cuptorul cu microunde pentru a o putea intinde mai usor. Intindem ciocolata pe toata suprafata blatului, apoi punem crema de vanilie si o nivelam. Dam prajitura 10 minute la rece.

 

Loading...

20160521_14262520160521_14345720160521_15081120160521_151448

Indepartam marginile prajiturii cu un cutit cu lama groasa, pudram cu cacao, apoi taiem prajitura pe jumatate in 2 parti egale. Vom lua usor cu 2 palete o parte de prajitura si o vom suprapune peste cealalta ( daca va este mai usor puteti proceda ca la tort: puneti o parte de blat, puneti ciocolata, apoi crema, adaugati cealalta parte de blat si iarasi ciocolata si crema de vanilie). Taiem cubulete de marimea dorita si dam la rece cel putin 30 de minute.

Pofta buna!

20160521_160851 prajitura cu blat de bezea si crema de vanilie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline