Dulciuri

Prajitura Dobos

Ingrediente

  • Pentru foi:250 ml. lapte,125 ml. ulei,175 gr. zahar tos, 550 gr. faina, 2 oua,1 lingurita amoniac stins intr-o lingura de otet, un praf de sare.
  • Pentru crema: 500 g zahar, 1 kg lapte, 6 linguri de faina, 200 g unt

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron zaharul, laptele, ouale, sarea, uleiul si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga faina in ploaie, amestecandu-se cu lingura de lemn. Cand s-a ingrosat aluatul, se framanta cu mana pana se ia coca de pe maini.Coca rezultata este moale si nelipicioasa, daca e nevoie mai adaugati faina.

Se imparte in 4 parti egale, sau cate vreti in functie de cat de mari sunt ( eu am facut 4, dar 1 mi-a cazut si am aruncat-o , asa ca mi-au ramas doar 3 )  si se intind foi subtiri de aprox. 2 mm pe hartia de copt , care se vor pune cu acea hartie pe dosul tavii si se vor coace 10 minute la cuptor, sau pana cand incep sa se rumeneasca foarte putin. Se dezlipesc cu grija dupa hartia de copt pentru ca sunt casante, se pot rupe usor.

Intre timp, se face crema. Se pune zaharul la caramelizat si se amesteca, nu se lasa sa se arda . Cand este topit zaharul, se adauga 800 g de lapte,dar cu atentie sa nu va ardeti . Restul de 200 de g de lapte se amesteca cu faina. Cand zaharul caramelizat s-a topit in lapte, se adauga compozitia de faina si se amesteca continuu sa nu se lipeasca. Cand este gata, adaugati untul si amestecati pana cand se topeste in crema.

Incepem asamblarea prajiturii: in tava in care ati copt prajitura se pune folie alimentara mai lunga cat sa acopere prajitura la sfarsit si pe acesta folie se pune prajitura.Se pune 1 foaie peste care se toarna o parte de crema si se intinde bine,iarasi foaie, iarasi crema si tot asa pana cand terminati foile. Se acopera cu partea de folie ramasa si se pune un capac deasupra sau o greutate sa tina presata prajitura si se da la frigider pana a 2 zi , sau cel putin 6-7 ore.

Cand o veti scoate, foile nu vor mai fi tari, ci se vor inmuia de la crema.

Se portioneaza, se pune glazura de ciocolata( eu am avut un plic de glazura de la dr oetker)  si fulgi de nuca de cocos.

Loading...

 

SAM_2844 SAM_2848

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline