Dulciuri

Prajitura fara zahar cu afine

Pentru cei care sufera de diabet, va las o reteta de prajitura delicioasa, amarie-acrisoara, un gust deosebit.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de gelatina 
  • 200 g ciocolata amaruie fara zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 200 g afine
  • 5 linguri cu lapte

Mod de preparare.

Pregatim intai blatul: mizam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentr 20-25 de min.

Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.

Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.

Loading...

Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam afinele ( eu am avut congelate) si deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.

Dam la rece1 ora. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline