Dulciuri

Prajitura Fulg de nea Din albusuri

O prajitura delicioasa, cu o reteta proprie modificata mult de cea originala 🙂

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 llinguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda

Mod de preparare.

Pregatim mai intai blatul:mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.

Loading...

Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut si apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.

Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.

Pofta buna si sarbatori frumoasa va dorim!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline