Dulciuri

Prajitura Fulg de nea

O prajitura racoritoare, cremoasa si extrem de delicioasa! Si cu blat doar din albusuri.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 2 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie

Ingrediente pentru crema:

  • 1 compot de ananas
  • 200 g frisca lichida
  • 3 lingui de zahar praf
  • 1 plic de gelatina

Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.

Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.

Tapetam  tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam.

Dam la cuptorul preincalzit pana cand incepe sa se aureasca pe margini si sa se desprinda de hartia de copt.

Deslipim hartia de copt si punem prajitura pe platou.

Loading...

Trecem la pregatirea cremei: mixam spuma frisca lichida in care adaugam si zaharul, ananasul il pasam cu mixerul vertical sau la blender. In sirpul de ananas punem gelatina si o lasam 10 minute la hidratat. O dam apoi 10 secunde la microunde sa se topeasca.

Amestecam frisca cu ananasul pasat si adaugam gelatina. Amestecam bine si punem crema rezultata deasupra blatului.

20161203_15021720161203_161517

Uniformizam si pesaram nuca de cocos din abundenta.

Dam la rece pentru cel putin 1 ora( eu nu am avut rabdare decat 20 de minute si nu s-a intarit crema bine).

Pofta buna!
20161203_174641 20161203_174652 20161203_174719

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline