Dulciuri

Prajitura Intercontinental

Cea mai buna prajitura pe care am mancat-o. Nu se face foarte usor, foile sunt subtiri, dar rezultatul este nemaipomenit.

Ingrediente foi:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 3 lingurite de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 9 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 100 g faina
  • 200 g unt de 80% grasime
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata tocata grossier
  • 1 lingurita esenta de rom

Ingrediente glazura:

  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare prajitura Intercontinental.

Batem ablusurile spuma. Adaugam pe treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Amestecam nuca cu faina si praful de copt si le punem peste albuusuri. Amestecam cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Cel mai bine folositi un cantar de bucatarie. Coacem cele 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 20-25 de min. Desprindem usor blatul de pe foaia de copt.

Intre timp pregatim crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si faina. Adaugam laptele fierbinte in fir subtire, amestecam si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Loading...

Dupa ce s-a racit crema se imparte in 3 parti egale. Intr-o parte punem nuca de cocos, in alta stafidele inbibate in rom, iar in cealalta ciocolata tocata cu cutitul mai grossier.

Pe o tava se aseaza prima tava, se unge cu crema cu nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se unge cu crema cu stafide, iar dupa cel de-al treilea blat se pune crema cu ciocolata. Topim 50 g ciocolata cu  cele 2 linguri de lapte si punem cu lingura deasupra prajiturii.

Lasam la frigider pana a doua zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline