Dulciuri

Prajitura Kati

O prajitura delicioasa, pe care am gustat-o la un cerc al profesorilor, facuta de una dintre colegele mele. De atunci, de-abia acum mi-am facut curaj sa o fac.

Ingrediente  pentru 3 foi:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g untura
  • 150 g zahar
  • 500-550 g faina
  • 5 linguri de lapte
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 borcan de gem de visine 
  • 150 g unt
  • 1 foaie dintre cele 3
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • 50 g biscuiti
  • esenta de rom

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 180 g zahar
  •  100 g ciocolata rasa

Mod de preparare Prajitura Katy.

Pentru foi: punem untura, galbenusurile si zaharul intr-un bol. Adaugam laptele caldut, apoi faina si praful de copt. Framantam aluatul. Va rezulta un aluat sfaramicios.

Impartim aluatul in 3 parti egale.

Loading...

Intindem fiecare foaie direct pe hartia de copt si acoperita cu folie alimentara ( altfel va fi foarte greu ca se lipeste de facalet), o punem cu hartia de copt pe care am intins-o pe fundul tavii, o intepam cu furculita si o coacem 10 min. ( sau pana cand incepe sa se rumeneasca pe margini) la  cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Pentru crema: batem unul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam una dintre cele 3 foi coapte ( cea mai urata) si laptele, apoi adaugam si gemul, biscuitii, cacao si esenta si amestecam bine.

Punem crema intre cele 2 foi. Usor cu foile ca sunt foarte fragile. La mine cea de deasupra s-a cam rupt.

Pentru bezea: mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.

Le punem pe baie de aburi pentru 10-15 min. si amestecam cam la 1 min in bezea.

O punem peste prajitura si dam prajitura la rece pana a doua zi sau 4-5 ore.

Presaram ciocolata rasa si portionam. Pofta buna!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline