Dulciuri

Prajitura marmorata cu gem si ciocolata

O prajitura foarte buna, mai ales ca am avut un gem de capsune foarte aromat.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 100 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente sirop

  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta de rom
  •  + 1 borcan de gem de capsune + 100 g ciocolata

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine.

Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele punem 3 linguri de cacao si amestecam bine.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem intai o lingura de compozitie alba, apoi o lingura de compozitie maro si tot asa pana cand terminam.

20160402_16345420160402_163650

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Loading...

20160402_172442

Trecem la pregatirea siropului: punem zaharul intr-o craticioara la caramelizat. Mestecam in el sa nu se arda si il lasam pana cand devine maro deschis. Turnam apa calduta si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Cand este gata, punem esenta de rom si lasam la racit.

Insiropam blatul bine, punem gemul si apoi portionam. Ciocolata o topim, adaugam 1 lingura de ulei si cu ajutorul unei linguri sau al unui pos, facem un grilaj deasupra prajiturii.

Pofta buna!

20160402_180508 20160402_181122 20160402_181201 20160402_181243 20160402_181247

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline