Dulciuri

Prajitura Piknic

Am numit aceasta prajitura- Prajitura Piknic- dupa numele biscuitilor deliciosi pe care-i iubeam in copilarie. Crema este deosebita, contine biscuiti sfarmati si la noi a avut mare succes in randul copiilor.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri cu varf cu faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt.

Ingrediente crema:

  • 400 g frisca lichida Hulala
  • 100 g smantana sarata grasa
  • 4 pachete de biscuiti Piknic ( 150 g)
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 3 liguri de cacao
  • + 200 ml lapte pentru insiropat
  • + nuca de cocos pentru ornat.

 

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si cand este complet racit il taiem in doua.

Pregatim crema; mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender si amestecam pana incorporam bine.  Adaugam zaharul pudra, amestecam si impartim crema in mod egal in 2 boluri. Intr-unul dintre boluri adaugam si cacao. Eu am folosit crema cu cacao deasupra, dar voi puteti folosi cum doriti.

Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema dintr-un bol.

Loading...

Nivelam, adaugam celalalt blat, insiropam si adaugam restul de crema. Presaram nuca de cocos deasupra.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline