Dulciuri

Prajitura rasturnata cu banane

O prajitura delicioasa,  usor de facut, pe care o vei adora daca iti plac bananele.

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • + 3 banane

Ingrediente pentru blat:

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 iaurt mic de 125 g
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita cu praf de copt

Mai intai taiem bananele in rondele, iar apoi pregatim caramelul: punem intr-o tigaie antiaderenta zaharul si lasam sa se caramelizeze. Adaugam untul si amestecam bine, lasam inca 2-3 minute pe foc.

20160630_15161420160630_152521

Turnam rapid caramelul in tava in care vom coace prajitura, il uniformizam si asezam deasupra lui rondelele de banane. Tava mea a avut 23 de cm diametru.

20160630_152830

Lasam deoparte si trecem la pregatirea blatului.  Mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, apoi iaurtul si mixam in continuare. Adaugam faina treptat, praful de copt si cacao si, de data asta, amestecam cu o lingura de lemn.

Loading...

Turnam compozitia peste banane uniform si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa fim siguri ca este coapta.

20160630_15371120160630_153809

O lasam 10-15 minute sa se racoreasca si o rasturnam pe un platou ( a mea nu s-a desprins din prima, dar am ” zguduit-o” putin).

Pofta buna!

20160630_162755 20160630_162906 20160630_162911 20160630_165324 20160630_16540120160630_165401

sursa: http://miremirc.ro/2015/06/28/prajitura-rasturnata-cu-banane/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline