Dulciuri

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune este un deliciu, dulce-acrisoara, cu blat pufos si ornata cu frisca. Un deliciu de sezon rapid si cu putine ingrediente. Tava mea a fost mica, cu diametrul de 21 de cm.

Ingrediente tava 21 cm:

  • 250 g prune
  • 4 oua
  • 150 g + 3 linguri de zahar
  • 30 g unt/margarina
  • 180 g faina
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare prajitura rasturnata cu prune.

Presaram in tava in care coacem prajitura cele 3 linguri de zahar. Daca faceti in tava mai mare, dublati cantitatile.

Peste zahar punem prunele desfacute in 2 si adaugam din loc in loc cate un bob de unt. Dam pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand se va topi zaharul si untul, se va face o spuma in tava.

In timpul cat prunele sunt la cuptor, pregatim blatul. Punem ouale intr-un bol si le mixam cu zaharul pana cand devin o crema albicioasa ( 7-8 minute). Adaugam faina si esenta, incorporam bine si punem cu o lingura peste prunele caramelizate.

Loading...

Dam prajitura la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata, desprindem cu un cutit marginea prajiturii si o rasturnam pe un platou. O lasam la racit, apoi o ornam cu frisca mixata spuma. Se poate lasa prajitura si neornata cu frisca, depinde de gusturi.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline