Dulciuri

Prajitura Revani cu frisca

Prajitura Revani este de origine greceasca, o prajitura foarte aromata, insiropata, deosebita si care se face foarte usor. Astazi nu am facut o prajitura Revani simpla, ci am facut o Prajitura Revani cu frisca si cu blat cu mac.

Ingrediete Prajitura Revani cu frisca:

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 450 g zahar
  • 180 g faina
  • 70 g mac
  • 170 g gris
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 linguri linguri zeama de lamaie
  • 200 ml frisca lichida Hulala

Mod de preparare Prajitura Revani cu frisca.

Mai intai preparam siropul: punem 500 ml apa + 300 g zahar intr-o cratita si lasam la foc mic pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam si zeama de lamaie si stingem focul.Eu am pus 3 linguri de zeama de lamaie, dar daca considerati necesar, puteti adauga 4. Lasam la racit.

Trecem la pregatirea blatului: punem ouale intr-un bol impreuna cu restul de 150 g zahar si le batem bine cu un tel. Adaugam treptat uleiul si apoi laptele. Incorporam bine cu telul. Adaugam si faina, grisul, macul si praful de copt in aceasta ordine si amestecam.

Ungem o tava cu ulei, turnam compozitia si dam la cuptor la 200 de grade pentru 25-30 de min.

Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul deasupra si lasam sa se raceasca.

Loading...

Batem bine frisca lichida si o nivelam peste prajitura numai dupa ce aceasta s-a racit. Dam la rece pentru 1 ora, dupa care putem portiona. Presaram mac deasupra.

Pofta buna!

sursa: https://www.lalena.ro/1530-reteta-Prajitura-cu-mac-si-friscaRevani-Reteta-VIDEO.html#.WOp8ttTyhdg

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline