Dulciuri

Rulada cu nuca din albusuri

Cea mai buna rulada asta- i, garantat! Din albusuri, cu nuca, ciocolata si budinca de vanilie.

Ingrediente:

  • 300 g albusuri
  • 180 g zahar
  • 100 g nuca 
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Crema: 

  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita gelatina
  • + 200 g Finetti

Mod de preparare.

Mixam albusurile (sa fie de la temperatura camerei, nu de la frigider) cu zaharul pana devin o crema suficient de tare.

Nuca o dam 10 min. la cuptor, apoi o taiem grossier si o punem peste albusuri, adaugam faina si praful de copt si incorporam bine cu o lingura de lemn. Coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Punem blatul imediat pe un prosop umezit si rulam. Lasam asa rulat sa se raceasca.

Loading...

Punem 300 ml lapte la fiert, iar praful de budinca il amestecam cu 100 ml lapte si 4 linguri de zahar si adaugam amestecul peste laptele fierbinte. Lasam la foc mic pana cand se ingroasa.

Hidratam gelatina in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste budinca calduta( nu fierbinte!).

Blatul de rulada il ungem cu finetti, adaugam budinca, rulam si dam la rece 2-3 ore. Eu am infasurat rulada in folie alimentara.

Pudram cu cacao si portionam.

Pofta buna!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline