Aperitive

Saratele cu chimen

Pentru o gustare, pentru o seara cu prietenii sau pentru un mic dejun rapid sunt ideale saratelele. Eu le-am facut cu chimen, voua daca nu va place il puteti elimina si inlocui cu seminte de mac sau susan.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 ml apa calda
  • 50 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie proaspata (7,5 g)
  • 2 linguri de untura
  • 500 g faina
  • chimen
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de sare

Mai intai dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam laptele, oul si untura si amestecam. Treptat aduagam si faina, sarea si chimenul si framantam. Aluatul rezultat va fi nelipicios si nu foarte tare.

20161026_20201820161026_203139

Presaram putina faina pe blatul de lucru, intindem foi si taiem cu cutitul saratele. Le puenm in tava tapetata cu hartie de copt si  ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

20161026_21032720161026_21103820161026_211512

Presaram seminte de chimen si deasupra si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Mi-au iesit 2 tavi din acaeasta compozitie. Eu am mai presarat sare si deasupra saratelelor pentru ca nu  mi s-au parut suficient de sarate.

Pofta buna!
20161026_213023    20161026_220114 20161026_220059

20161026_220053

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline