Aperitive

Saratele cu mac

Sunt atat de bune saratelele si nici nu se fac foarte greu. Mai ales barbatii le vor aprecia la o halba de bere ­čÖé

Ingrediente:

  • 1 ou
  • faina aprox. 600 g
  • 100 ml apa calduta
  • 50 ml lapte
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 3 linguri cu untura sau margarina
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de chimen si de mac
  • 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga untura, oul si laptele si se amesteca bine. Adaugam faina treptat, chimenul  si sarea si framantam pana cand rezulta un aluat nelipicios si usor de modelat, nu tare.

 

Intindem foi de aprox. 1 cm grosime( sau chiar mai subtiri daca doriti mai crocante)si cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite pentru saratele taiem fasii de saratele pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

saratele fragede

 

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si presaram seminte de mac.

Dam la cuptoru preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos, aprox. 25-30 de minute.

 

saratele.20160211_111402saratele cu amc. saratele cu mac    20160211_121010

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline