Aperitive

Saratele fragede

Saratelele cu untura sunt foarte fragede. La noi sunt nelipsite atunci cand avem musafiri si vreau ceva care sa mearga cu bere.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 linguri de untura
  • 150ml apa calduta
  • 50 ml lapte
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • faina cat cuprinde( aprox. 700 g)
  • seminte de susan,chimen sau mac
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingurita cu varf de sare.

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga untura, oul si laptele si se amesteca bine. Adaugam faina treptat si sarea si framantam pana cand rezulta un aluat nelipicios si usor de modelat, nu tare.

Intindem foi de aprox. 1 cm grosime( sau chiar mai subtiri daca doriti mai crocante)si cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite pentru saratele taiem fasii de saratele pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

saratele fragede

Ungem cu oul batut si presaram seminte.

Dam la cuptoru preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos, aprox. 25-30 de minute.

saratele fragede cu chimen.

Din aceasta compozitie am copt 3 tavi de saratele care s-au mancat numaidecat.

DSCN8553  saratele fragede cu chimen

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline