Bauturi

Sirop de capsune

ESte vara si am inceput deja sa facem provizii pentru iarna.
Siropul de capsune la rece este foarte aromat si bun. Eu doar 2 sticle am facut ca am avut capsune putine, dar voi reface la urmatoarea recolta. Incercati sa faceti si voi!

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 800 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie de 7 g
  • 700 g apa

Mod de preparare.
Se curata se taie si se paseaza capsunele. Se adauga apa si sarea de lamaie si se lasa la macerat pana a doua zi.
Se strecoara sucul de capsune printr-o sita. Sucul rezultat se amesteca cu zaharul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune in sticle, iar in loc de dop vom folosi tifon pus in 2 pentru a lasa siropul sa respire. Se pastreaza la loc rece.

In timp, se va forma un dop gelatinos deasupra siropului, dar se indeparteaza usor cu coada unei linguri.

SAM_4153 11650872_1446590765642871_52148887_n

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: De ce sa consumi capsune? - NoiInBucatarie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline