Aluaturi dulci/foietaje

Strudel cu dovleac

Eu personal ador mirosul placintei de dovleac cu scortisoara: un amestec minunat de arome. Am facut-o in forma unor mici strudele, asa cum o facea bunica mea, si reteta este tot a bunicii: simpla si foarte buna šŸ™‚

Ingrediente

  • 2 linguri de untura
  • 100 ml apa
  • 1galbenus + 2 linguri de lapte
  • faina cat cuprinde
  • dovleac
  • 200 g zahar
  • nuca maruntita
  • scortisoa

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final adaugam nuca maruntita.

sam-2030

Pentru aluat se amesteca untura cu faina si apa si se framanta putin. Coca rezultata este foarte unturoasa. Se imparte coca in 2 parti egale.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem prima foaie cat de mult putem, sa nu ramana prea groasa.

Punem peste foaia intinsa dovleac si o rulam.

Taiem din rulada astfel formata portii de placinta de marimea dorita, pe care le crestam deasupra ca si pe strudele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus amestecat cu laptele, iar deasupra adaugam cate putina untura. La fel procedam si cu cea de-a doua foaie.

Loading...

sam-2034

Dam la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Deasupra presaram putin zahar sau zahar pudra.

Pofta buna!

sam-2038 sam-2040

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline