Aluaturi dulci/foietaje

Tarta Capsunica

O tarta extra aromata si extra delicioasa! Mai ales ca acum este sezonul capsunilor, trebuie sa profitam cat mai mult 🙂

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni + 3 linguri de zahar + 1 lingura de faina.

Amestecam mai intai faina cu praful de copt si cu zaharul. Adauagam oul si untul rece si amestecam cu mana. Va rezulta un aluat sfaramicios, nu legat bine.

13228068_1547902458845034_986915608_n

Tapetam o forma de tarta dreptunghiulara sau o forma de chec cu hartie de copt. Punem 1/3 din compozitie si presam cu degetele pe fundul formei, dar ridicam aprox. 1 cm si pe peretii formei.

13249435_1547902442178369_1403532017_n

Capunile le taiem in doua, adaugam zaharul si le punem pe foc aprox 10 minute.  Scurgem jumatate din zeama lasata de capsuni, iar peste capsuni adaugam lingura de faina. Amestecam si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

13235996_1547902425511704_1909963100_n

Loading...

Punem capsunile in foarma de tarta, presaram restul de aluat oprit si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.

13250295_1547902418845038_1702865761_n13250445_1547902358845044_1627294606_n

Lasam pana cand se rumeneste frumos, apoi o lasam la racit acolo, in forma in care am copt-o.

Scoatem tarta, o portionam si sevim cu pofta!

tarta cu capsuni.      tarta cu capsune 1 tarta cu capsunetarta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline