Dulciuri

Tarta cu ciocolata si zmeura

Curtea bunicii plina de zmeura. Pai cum sa nu fac o tarta cu ciocolata? In plus nu este nici foarte dulce, ci un pic acrisoara de la zmeura, un DELICIU  🙂

Ingediente:

  • 50 g unt rece
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 300 g crema de ciocolata
  • 300 g zmeura

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta. Punem untul rece intr-un bol, adauagam oul, faina si praful de copt si framanatam bine, bine pana cand se integreaza toata faina. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Tapetam o forma de tarta sau o tava rotunda cu hartie de copt.

Punem aluatul in tava si cu degetele sau cu spatele unei linguri presam bine aluatul sa acopere fundul tavii, dar si 1 cm ridicat in sus pe margini.

20160617_18561720160617_18590420160617_190459

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade tarta pentru aprox. 20 de minute. Nu o lasam sa se aureasca prea rau ca se va mai intari dupa ce se raceste.

20160617_193546

Loading...

O scoatem din tava, o punem pe un platou si adaugam crema de ciocolata. O nivelam si adaugam zmeura.

20160617_19374420160617_194017

Dam la rece pana cand se inareste crema de ciocolata. Eu am folosit o crema de ciocolata de la PROFI, dar merge si finetti sau nutela.

Pofta buna!

20160617_20313220160617_20305220160617_20312620160617_20310320160617_20285820160617_203115

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline