Aperitive

Tarta cu spanac si telemea cu aluat de casa

Tarta extra gustoasa, nemaipomenit de buna! Am facut-o cu telemea tare si am adaugat usturoi, care i-a dat un gust foarte bun.

Ingrediente blat:

  • 75 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 400 g telemea
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 graunte de usturoi
  • sare
  • piper

Mai inati pregatim aluatul pentru tarta: punem untul rece intr-un bol, adaugam faina cu praful de copt si oul si framantam bine sa se omogenizeze. Aluatul nu trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa Ā nu fie prea moale. Daca mai trebuie, mai adaugati un praf de faina.

Spanacul il oparim in apa clocotita pentru 5-6 minute. Il scoatem apoi din cratita, il stoarcem bine si il tocam marunt.

Telemeaua o dam pe razatoare, la fel si morcovul. Adaugam ouale, tocam patrunjelul si grauntele de usturoi si amestecam bine.

Tapetam o forma de tarta, eu am folosit o forma de chec, cu hartie de copt. Luam 3/4 din aluat si cu degetele modelam pe fundul si pe peretii tavii cam 1-2 cm in sus.

13479544_1557724687862811_1996876213_n

Loading...

13457822_1557724657862814_342916531_n

In lacasul format, adaugam umplutura si nivelam cu lingura.

Din restul de aluat intindem cu sucitorul o foaie din care vom taia fasii penstu grilajul pe care il vom pune deasupra tartei.

13453907_812230345545310_2032912395_n

Ungem cu galbenus de ou deaspra si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pofta buna ca e tare gustoasa! šŸ™‚

13459598_1557724434529503_1018027205_n 13479768_1557724644529482_1516894740_n13459687_1557724441196169_755979578_n

13474059_1557724427862837_1969554373_n

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline