Aperitive

Tarta cu spanac si telemea cu aluat de casa

Tarta extra gustoasa, nemaipomenit de buna! Am facut-o cu telemea tare si am adaugat usturoi, care i-a dat un gust foarte bun.

Ingrediente blat:

  • 75 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 400 g telemea
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 graunte de usturoi
  • sare
  • piper

Mai inati pregatim aluatul pentru tarta: punem untul rece intr-un bol, adaugam faina cu praful de copt si oul si framantam bine sa se omogenizeze. Aluatul nu trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa  nu fie prea moale. Daca mai trebuie, mai adaugati un praf de faina.

Spanacul il oparim in apa clocotita pentru 5-6 minute. Il scoatem apoi din cratita, il stoarcem bine si il tocam marunt.

Telemeaua o dam pe razatoare, la fel si morcovul. Adaugam ouale, tocam patrunjelul si grauntele de usturoi si amestecam bine.

Tapetam o forma de tarta, eu am folosit o forma de chec, cu hartie de copt. Luam 3/4 din aluat si cu degetele modelam pe fundul si pe peretii tavii cam 1-2 cm in sus.

13479544_1557724687862811_1996876213_n

13457822_1557724657862814_342916531_n

In lacasul format, adaugam umplutura si nivelam cu lingura.

Din restul de aluat intindem cu sucitorul o foaie din care vom taia fasii penstu grilajul pe care il vom pune deasupra tartei.

13453907_812230345545310_2032912395_n

Ungem cu galbenus de ou deaspra si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pofta buna ca e tare gustoasa! ­čÖé

13459598_1557724434529503_1018027205_n 13479768_1557724644529482_1516894740_n13459687_1557724441196169_755979578_n

13474059_1557724427862837_1969554373_n

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline