Aperitive

Tarta cu spanac

Ingrediente blat:

  • 80 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou 
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g telemea sarata
  • 400 g spanac
  • 2 oua
  • 2 graunte de usturoi
  • piper
  • + 1 galbenus, 2 linguri de lapte, mac

Mai intai pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.

20170331_183709

Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale, adaugam si spanacul si usturoiul tocat marunt si mai mixam 2-3 minute pana cand se incorporeaza bine.

20170331_185005

Intindem o foaie rotunda din 3/4 din aluat si o puem in forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile trebuie sa fie putin ridicata sa nu curga branza. Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si punem branza. Din restul de aluat facem grilajul pentru tarta. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

20170331_190101 20170331_191229

Loading...

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Lasam la racit in forma de tarta, apoi o scoatem pe un platou.

Pofta buna!
20170331_201438 20170331_200810 20170331_201010 20170331_201031 20170331_201254

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline