Aluaturi dulci/foietaje

Tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci sau sarate.  Sincera sa fiu, aluatul face toti banii, este extrem de fraged, iar umplutura o alegeti voi. Asadar,  Galette cu capsuni, este o tarta foarte aromata si frageda pe care va recomand sa o incercati.

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si zahar brun

Ingrediente umplutura:

  • 450 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 2 linguri cu varf de amidon

Mod de preparare Galette cu capsuni.

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.

Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelicpicios. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 40 de minute la frigider.

Loading...

Capusunile le curatam de coaja si le taiem pe jumatate.

Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul  si intindem o foaie rotunda. Amestecam capsunile cu zahar, zahar vanilat si amidon si le adaugam in jumatatea aluatului. Strangem marginile, le ungem cu ou batut ( doar marginile de aluat) si presaram zahar brun.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet  pentru a se inchega umplutura altfel va curge toata zeama lasata de la capsuni. Oricum va curge putin 🙂

Pofta buna!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline