Aluaturi dulci/foietaje

Tarta Galette cu prune

 

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci sau sarate.  Sincera sa fiu, aluatul face toti banii, este extrem de fraged, iar umplutura o alegeti voi. Eu am facut in trecut si cu capsuni  si a fost la fel de delicioasa si aromata.

Ingrediente aluat:

  • 300 g faina
  • 220 g unt rece
  • 1 lingura de zahar
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare
  • + 1 ou pentru uns si 1 lingura de zahar 

Ingrediente umplutura:

  • 400 g prune
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare tarta Galette cu prune.

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina.Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelipicios. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam pentru 40 de minute la frigider.

Prunele le desfacem in doua, le scoatem samburii si le amestecam cu zaharul si cu amidonul.

Loading...

Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul  si intindem o foaie rotunda. Il punem cu tot cu hartia de copt in tava, in mijlocul lui punem prunele si strangem marginile. Ungem  marginile tartei cu oul batut si presaram zahar. Deasupra prunelor am presarat scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

O lasam sa se raceasca, dupa care putem portiona. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline