Dulciuri

Tort aniversar cu pasta de zahar

Cel mai mare impact asupra invitatilor a avut intotdeauna tortul acoperit cu pasta de zahar.

 

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema 1:

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g crema de branza

Ingrediente crema 2:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g nutella

Ingrediente pasta de zahar:

  • 1 plic de gelatina granule
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • zahar pudra cat cuprinde ( aprox.800-900 g)

 

 

Pregatim intai blatul.

Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata topita si crema de branza si mixam bine.

Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele, adaugam nutella sau finetti si incorporam bine.

Asamblam tortul, fara a insiropa blatul si oprim crema sa il acoperim bine la final..

Deasupra am ornat cu pasta de zahar.

Pasta de zahar. Mai intai punem gelatina cu apa pe baie de aburi si lasam pana cand aceasta se topeste. Adaugam mierea si margarina si amestecam. Lasam pana cand se topeste si untul.

Punem 500 g zahar pudra cernut intr-un bol incapator si adaugam compozitia fierbinte. Amestecam cu lingura cat se poate, apoi transferam compozitia pe blatul de lucru pe care presaram din abundenta zahar pudra. Incepem sa framantam pana cand nu se mai lipeste de maini, dar nici sa fie foarte tare pasta ca se va rupe usor. Adaugam coloranti alimentari pentru a o colara.

20170310_182444

Acoperim tortul cu pasta de zahar si dam la frigider pana a doua zi.

20170316_081141 20170316_081150 20170316_081154 17328080_1663655630603049_1371928717_n

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline