Dulciuri

Tort cu blat umed

Tort cu blat umed, crema de frisca si de mascarpone si ornat cu pasta de zahar. L-am facut special pentru Valentine’s Day, dar l-am mancat inainte :)) Blatul umed este minunat, va sugerez sa-l incercati, mai ales ca nu se insiropeaza.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 320 g faina
  • 180 ml apa fiarta
  • 120 ml ulei
  • 300g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao.

Ingrediente crema 1 :

  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 plic de gelatina
  • visine din compot

Crema 2:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de ciocolata

Pasta de zahar:

  • 1 lingura de gelatina
  • 1kg zahar pudra
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • colorant

Mod de preparare tort cu blat umed.

Pentru blat: mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri si apoi treptat faina cu praful de copt. Amestecam usor compozitia de galbenusuir peste cea de albusuri si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava tapetata cu harti de copt. Eu am pus doar jumatate si am copt 2 blaturi.

Pentru crema 1 mixam spuma frisca, adaugam gelatina topita si apoi visine din compot.

Pentru crema 2 mixam mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Pregatim si pasta de zahar: punem gelatina, 6 linguri de apa, 2 de miere si 1 de unt pe baie de aburi si amestecam pana cand se topesc bine. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si turnam compozitia intr-un castron in care avem zahar si incepem sa amestecam cu lingura, adaugam zahar tot timpul pana cand se intareste si nu se mai poate amesteca cu lingura. Punem zahar pe blatul de lucru, punem compozitia si incepem sa framantam, adaugand zahar continuu. Intra aprox. 1 kg de zahar pudra. Va rezulta o compozitie cam ca plastilina.  Eu am rupt o parte din ea, am adaugat colorant si am facut-o rosie. O putem folosi imediat. O intindem pe blatul presarat cu zahar pudra.

Asamblam tortul si il imbracam usor cu pasta de zahar, adaugam diverse ornamente.

Pofta buna!

20170211_144834 20170211_144843 20170211_183212 16684484_985883484846661_278090760_n 16700000_985883488179994_656744176_n

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline