Dulciuri

Tort cu crema de ciocolata si capsune

Un tort economic, usor de facut si foarte foarte delicios!
Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • esenta de rom
  • 150 ml apa+150 g zahar pentru sirop
  • 1 plic de praf de frisca + 150 ml lapte+ 250 g ciocolata pentru crema
  • 200 g capsuni

Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

13219741_1547902572178356_1610460514_n

Pentru sirop caramelizam zaharul, dar nu il lasam sa devina maro inchis, pentru ca se va amara. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in maro, adaugam apa calda si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.

Mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine o spuma ferma. Adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si mixam in continuare inca 3-4 minute. Adaugam in crema si capsuni taiate in 4 sau mai mici.

13235857_1548084738826806_995122215_n

Insiropam blatul, iar apoi punem deasupra toata crema. Daca ne mai ramane ciocolata, o putem rade deasupra tortului.

Loading...

Pofta buna!
13219846_1548084715493475_155028180_n 13233490_1548084728826807_1570101371_n

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline