Dulciuri

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Un tort extrem de delicios, cu blat umed, crema de ciocolata si mascarpone…o nebunie! Eu am facut

2 blaturi mari, pe care le-am copt intr-o forma de 28 de cm diametrul si pe care le-am taiat pe fiecare pe jumatate.

Ingrediente blaturi:

  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • 180 ml apa clocotita
  • 325 g faina
  • 200 g unt
  • 350 g zahar
  • 80 g cacaco
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema 1:

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g crema de branza

Ingrediente crema 2:

  • 600 g mascarpone
  • 600 g nutella

Pregatim blaturile mai intai: amestecam apa fierbinte cu cacao, untul taiat cubulete mici, zahar, ouale cate unul pe rand si laptele. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si coacem 2 blaturi, timp de 25 de minute la 200 de grade,in cuptorul preincalzit. Nu lasati mai mult, chiar daca vi se par nefacute, cand se racesc, se mai intaresc.

Lasam blaturile la racit si le taiem dupa ce se vor raci complet.

20161130_142515

Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata topita si crema de branza si amestecam bine.

Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele, adaugam nutella sau finetti si incorporam bine.

Trecem la asamblarea tortului: punem primul blat, adaugam un sfert din cantitatea de crema de mascapone, adaugam al 2-lea blat si deasupra lui toata crema de ciocolata alba, iar apoi punem al 3-lea blat, mai adaugam inca un sfert din crema de mascarpone si acoprim cu blatul ramas. Cu crema de mascarpone ramasa acoperim tortul si il ornam.

20161201_112240

Dam la rece pana a doua zi.

Pofta buna! Este minunat!

20161202_122258 20161202_122250 20161202_122241 20161201_174137

 

sursa: http://luckycake.ro/retete/tort-ferrero/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline