Dulciuri

Tort de ciocolata

Un blat de tort foarte pufos. Puteti face tortul cu orice crema doriti.

Ingrediente

  • Pentru blat : 200 g cacao, 6 oua, 300 g zahar, 120 ml ulei, 280 g faina, 180 g apa fiarta, 1 plic de praf de copt.
  • Pentru crema: 1 plic de crema instant de ciocolata, 200 ml lapte,100 g margarina la temperatura camerei, 100 g zahar pudra.
  • Pentru ornat: 1 plic de praf de frisca, 200 ml lapte, 200 g ciocolata , 2 linguri de smantana.

Mod de preparare blat:

1. Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat.

2.Am batut albusurile spuma,dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele.

3. Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga peste galbenusurile batute , compozitia de cacao, faina si praful de copt si am amestecat bine.

4.Peste compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

5.Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 de cm si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Loading...

6. Se lasa la racit si apoi se taie pe jumatate.

La asamblare se va pune prima partea care a fost deasupra , iar deasupra vom pune partea de jos ( ca este mai uniforma).

Crema: am folosit un plic de crema instant de ciocolata, pe care am batut-o spuma cu 200 ml lapte. Am adaugat peste crema 100 de g de margarina batuta spuma cu 150 g zahar pudra.

Am asamblat tortul, apoi l-am ornat cu un strat de frisca si cu 200 g ciocolata topita pe baie de aburi , subtiata cu 2 linguri de smantana.

tort 2 (2) tort 2 tort3 tortt

[pro_ad_display_adzone id=”58″]

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline