Dulciuri

Tort de mere cu ciocolata si scortiosara

Un tort extrem de bun, aromat, pe care garantat il veti indragi si voi. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente umplutura si ornat:

  • 5 mere mari
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 1 pachet de frisca lichida hulala
  • 4 linguri de crema de ciocolata, nutella.

Mod de preparare.

Se curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se aseaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.

tort de mere (1)

Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.

Pentru compozitie se proceseaza astfel : albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amescteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi  faina si praful de copt.

Loading...

tort de mere (3)

Se toarna compozitia peste mere si se da pentru inca 20-25 de min la coptor la 200 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata , se trece lama cutitului pe marginea blatului sa il deslipim de cratita, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.

Am adaugat nutella, am nivelat si am lasat la racit.

tort de mere (5)tort de mere (6)tort de mere (7)

Frisca am batut-o spuma, am ornat torul, iar pe margine am presarat iarasi un praf de scortisoara.

Pofta buna!

tort de mere (15) tort de mere (20)      tort de mere (13) tort de mere (23) tort de mere (25)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline