Dulciuri

Tort de mere cu frisca si ciocolata

Datorita faptului ca acesta este tortul nostru preferat, am sa va atasez poze diferite, deoarece il ornez diferit de fiecare data.

Ingrediente

  • Pentru blat : 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, 4 linguri de ulei, 1 plic de praf de copt.
  • Pentru caramelizat merele : 4-5 mere, 5 linguri de zahar , 2 linguri de ulei , scortisoara .

Mod de preparare.

Se curata merele si se taie felii.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se aseaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.

sam-2369

Cand sunt gata se presara scortisoara.

Pentru compozitie se proceseaza astfel : albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar si se amescteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi  4 linguri de ulei, 4 linguri de faina si praful de copt.Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se lasa inca 30 de min la coptor la foc mediu.

Cand sunt gata , se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.Eu am presarat iarasi un praf se dcortisoara peste mere.

Loading...

sam-2372

Am pus peste tort un strat de finetti, iar peste finetti am pus frisca ( eu am colorat-o in galben cu un colorant alimentar ) si am presarat cacao peste frisca.

sam-2392 sam-2378 sam-2382

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline