Dulciuri

Tort Tiramisu

Un tort Tiramisu delicios cu blat insiropat si cu crema de mascarpone. Putin mai diferit, dar delicios ­čÖé

Igrediente blat:

  • 4 oua
  • 50 g unt topit
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cana de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema:

  • 3 galbeusuri
  • 4┬álinguri de zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone ( 500 g)
  • 200ml frisca lichida
  • + cacao
  • + piscoturi

Ingrediente sirop:

  • 300 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 50 ml cafea

Mod de preparare Tort Tiramisu.

Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul paa devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacao si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade pentru 25-30 de min.

Intre timp pregatim crema: mixam galbeusurile cu zaharul paa devi albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.

Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.

Loading...

Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.

Acoperim cu crema si presaram cacao.

Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline