De post

Turta dulce la tava cu glazura

Turta dulce la tava cu glazura este o reteta prajitura de post foarte pufoasa si delicioasa.

Tava mea a fost de 20/20 de cm. 

Ingrediente:

  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250-260 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare.

1. Punem zaharul intr-o craticioara si il caramelizam. Cand devine maroniu deschis, adaugam apa si lasam pe foc pana cand zaharul se topeste.

2. Lasam siropul 10 minute la racorit.

3. Punem siropul intr-un bol si il amestecam cu faina, scortisoara si praful de copt cu o paleta sau o lingura de lemn. 

Loading...

4. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. 

5. Preparam glazura: amestecam zaharul cu apa, zeama de lamaie si scortisoara si o turnam peste prajitura. Puteti sa puneti glazura si dupa ce portionati turta dulce.

Lasam la racit.Portionam turta dulce cand este deja rece ( eu nu am avut rabare si am taiat-o calduta).

Pofta buna!

 

sursa: https://www.facebook.com/roxysdeliciousrecipes/posts/877551819086183

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline