Biscuiti/fursecuri/bomboane

Turta dulce

O turta dulce foarte frageda, aromata, exact ca cea din comert. Conditia este sa stea doar 7 min. la cuptor, nici mai mult nici mai putin, ca altfel se intareste cand se raceste.

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 boabe de ienibahar macinat

Ingrediente glazura:

  • 1 albus
  • 220 g zahar pudra
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare turta dulce:

1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24 de ore.

3.Impartim aluatul in 3 parti si intindem pe blatul presarat cu faina. Presaram faina si deasupra ca altfel se lipeste tare. Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

Loading...

4.Pregatim glazura astfel: mixam albusul cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie pentru 1 min. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Punem glazura intr-o punga sa intr-un pos si ornam turta dulce.  In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare


To Top
Open

Close
Inline
Inline