Din camara

Zacusca de vinete cu dovlecei

Anul asta am facut o combinatie, am adaugat in zacusca de vinete si dovlecei. A iesit senzational de gustoasa. Incercati si voi, daca va plac dovleceii.

Ingrediente:

  • 5 kg de vinete
  • 1,5 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 dovlecei
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare zacusca de vinete cu dovlecei.

Mai intai coacem vinetele si ardeii kapia. Eu le-am copt in cuptor, dar ies mult mai gustoase coapte pe gratar. Dupa ce s-au copt vinetele, le taiem in 2 si le lasam sa se scurga zeama, iar ardeii ii curatam de pielita. Tocam apoi vinetele si ardeii. Dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoarea mare.

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit cu uleiul. Lasam pe foc pana cand incepe sa devina sticloasa, apoi adaugam dovlecelul ras. Lasam 10 minute sa se caleasca impreuna, apoi adaugam rosiile date pe razatoare si lasam in continuare la fiert 25-30 de minute, timp in care amestecam din cand in cand.

Adaugam apoi si vinetele impreuna cu ardeiul, amestecam bine si mai lasam pe foc inca 20-25 de minute. Nu este nevoie de mai mult, vinetele si ardeii fiind deja coapte.

La final adaugam si patrunjel si potrivim de sare si zahar, fiecare dupa gust.

Punem zacusca fierbinte in borcane, strangem bine capacele si le acoperim cu un prosop lasandu-le sa se raceasca usor.

Loading...

Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NoiInBucatarie

Descarca Aplicatia noastra din Magazin Play pentru Android.



NoiInBucatarie


Retete populare

To Top
Open

Close
Inline
Inline