Chiftele de post la cuptor din cartofi cu urzici

De mult timp aveam in plan sa fac chiftele de cartofi cu urzici. Pentru o mancare e post, este una foarte gustoasa si ii puteti pregati chiar si un sos de rosii.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi medii/mari
- 1 ceapa mare
- aprox.150 g de urzici
- sare
- piper
- faina
Mod de preparare chiftele de post la cuptor cu cartofi si urzici.
1.Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Cand sunt fierti ii pasam.
2. Separat fierbem urizicile alese frunza cu frunza si spalate bine.
3.Amestecam cartofii pasati cu urzicile blenduite, adaugam sare si piper dupa gust.
4. Dam fiecare chiftea prin faina si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le coacem timp de 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos la cuptorul incins la 200 de grade.